Antagning till ev reservplats meddelas när kursstarten närmar sig.

Basmedicinprogrammet

Goda kunskaper om människokroppens anatomi och fysiologi är ett måste om man ska arbeta som kroppsterapeut. Att arbeta med patienter innebär dessutom att man ibland kommer i kontakt med tillstånd/sjukdomar som kräver förståelse för en sjukdoms orsak och natur.

Patientsäkerhet och basmedicinska kunskaper har kommit alltmer i fokus inom komplementär medicin under de senaste åren. En högre kompetens inom basmedicinska ämnen ger även större förståelse för skolmedicinska diagnoser och underlättar kommunikation med andra yrken inom vården.

Skandinaviska Osteopathögskolan erbjuder en gedigen basmedicinsk utbildning för de som utbildar sig inom manuell medicin eller andra kroppsterapier, där skola/institution kräver en KAM-godkänd utbildning. Basmedicinprogrammet motsvarar 75 högskolepoäng. 

Utbildningen ger goda grundkunskaper i samtliga basmedicinska ämnen med fördjupade kunskaper inom följande områden: Anatomi, fysiologi, neurologi samt topografisk anatomi.

Basmedicinprogrammet, som löper över två år, är mestadels förlagd till helger med undervisning en helg i månaden, samt två intensivveckor under juni/augusti varje läsår. Totalt ca 400 undervisningstimmar med omfattande hemstudier däremellan. I undervisningen ingår även grundläggande medicinsk undersökningsmetodik.

Lärarkompetensen på utbildningen är hög; samtliga lärare har gedigen erfarenhet och är duktiga pedagoger med lång erfarenhet av både undervisning och kliniskt arbete. 

Skriftliga tentamina sker terminsvis. Kursintyg erhålls efter fullgjord utbildning.

Utbildningen motsvarar 75 högskolepoäng

Att ha en god grundläggande förståelse för hur kroppen fungerar och hur sjukdomar uppstår är viktigt inom alla hälsoområden. Basmedicinprogrammet vid Skandinaviska Osteopathögskolan ger dig allmänmedicinska kunskaper inom bl a anatomi, fysiologi och patologi.

Vill du beställa mer information? Kontakta oss.

 

ANSÖK TILL BASMEDICINPROGRAMMET

Kursplan

Kursplanen håller på att uppdateras.

Kursstart

Kursstarten äger rum 20 augusti 2016. Information om tider och schema skickas till antagna studenter i god tid före kursstart.

Utbildningskostnad

Studieavgiften för basmedicinprogrammet är 28 750 SEK inklusive moms (23 000 SEK ex moms) per läsår. Kontakta skolan för mer information.

Behörighet

Grundläggande behörighet krävs för att söka till Basmedicinprogrammet, läs mer här. Vi tar dessutom hänsyn till tidigare erfarenheter från arbete inom vården, utbildningar i massage, naturvetenskaplig utbildning samt annan högskoleutbildning.

Boka studiebesök

Du är välkommen att besöka oss om du känner att du är osäker inför valet av utbildning. Vi visar dig gärna runt i våra lokaler och svarar på dina frågor. Det finns även möjlighet att träffa lärare, studenter och klinikhandledare under ditt besök. Ring oss så bokar vi en tid, 031-160805.

Såhär ansöker du

Grundläggande behörighet krävs för att söka till Basmedicinprogrammet, läs mer om det här. Sista ansökningsdag är den 20 april. Vi tar in och behandlar ansökningar löpande. Om det finns restplatser går dessa att söka fram till kursstart.

  • Fyll i ansökningsformuläret här intill. Skriv ”Ansökan Basmedicinprogrammet” i ämnesraden och ladda upp en zippad fil med betyg, eventuella intyg och personligt brev, eller posta till:

    Skandinaviska Osteopathögskolan
    Kapellplatsen 4
    411 31 Göteborg
  • Efter att vi mottagit din ansökan kommer vi att kontakta dig för eventuell intervju.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Ladda upp en fil