Osteopatprogrammet
Att utbilda sig till osteopat vid Skandinaviska Osteopathögskolan är ett stort men mycket givande åtagande. Frågorna innan man tar klivet är ofta många och handlar om allt från innehåll till studietakt och kostnader.
Utbildningen bedrivs på heltid. För att underlätta för dig som student har vi dock valt att förlägga samtliga kontakttimmar (föreläsningstid vid högskolan) till block om oftast fem dagar. Dessa undervisningsblock återkommer löpande var fjärde vecka. Tanken med denna struktur är att du under studietiden också skall ha möjlighet att arbeta. Under utbildningsblocken varvas teori med praktiska moment, initialt ligger tonvikten något mer på den teoretiska delen.
Under årskurs tre och fyra tillkommer klinikarbete på högskolans studentklinik men redan under årskurs ett och två kommer du att ha några observationsdagar i kliniken. Klinikarbetet sker under handledning av erfarna osteopater. Vid utbildningens tredje år gör du ett examensarbete på kandidat-nivå medan årskurs fyra hålls på avancerad nivå. Vill du veta mer om vad du förväntas kunna efter respektive läsår? Titta på filmen.
På Skandinaviska Osteopathögskolan har vi en policy som innebär att all undervisning ska utgå från ett evidensbaserat förhållningssätt. Detta innebär också att vi i vår undervisning inbjuder våra studenter att ha ett vetenskapligt förhållningssätt med självreflektion och kritiskt tänkande. Alla skolans lärare arbetar utifrån skolans policy.
Mellan studieblocken har du som student full tillgång till skolans lokaler, du kan träffa medstudenter för att öva på praktiska moment eller sitta ned för att plugga i lugn och ro i skolans bibliotek. På högskolan finns alltid personal som gärna hjälper dig och svarar på frågor. Med jämna mellanrum hålls workshops då studenter från olika klasser har möjlighet att komma och få lärarledd hjälp på skolan.