Vad är din roll på SKOHS?

Klinikansvarig och klinikhandledare samt undervisar i integrerad klinisk metodik.

 

Varför har du intresserat dig för det ämne du undervisar i?

Jag brinner för studentkliniken. Studentkliniken är en viktig del av undervisningen och innefattar 1000 timmar. Det är mycket! Det är där allt kommer på plats: att bemöta patienterna, att driva kliniken samt teori och praktik som behandling. Att få vara en del av arbetet i utvecklingen från student till färdig osteopat är ett enormt nöje för mig men också ett stort ansvar.

 

Vad är viktigast i din roll som lärare?

Det viktigaste för mig är att lyfta och stötta studenterna. Att ge dem möjlighet att utvecklas i sitt eget tempo och inte tappa tron på sig själv. Alla studenter har sina svårigheter och även om klinikarbetet är givande kan det också utmana och kännas tufft. Att kunna leda studenterna i rätt riktning och finnas där för dem ger mening och tillfredsställelse. Våra studenter är nöjda när de går ut!

 

Berätta om din karriärväg:

Jag första utbildning var som lärare (1997-2003) eftersom detta yrke har alltid funnits i min familj och det var helt naturligt för mig att bli det också. När jag fick barn började jag söka efter något annat och hittade Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg. Jag blev nyfiken på utbildningen och bestämde mig att ge den en chans. Det har jag aldrig ångrat! Sedan 2013 driver jag min egen osteopatklinik i Göteborg (Eriksberg, Norra Älvstranden) och fullständigt älskar det.

 

Varför utbildade du dig till osteopat?

Jag utbildade mig till osteopat för att jag ville jobba med människor. Antalet personer som sjukskriver sig för besvär i rörelseapparaten är väldig många. Inom osteopatin har vi stora möjligheter att påverka och hjälpa dessa människor att snabbare komma tillbaka till arbetslivet. Jag har själv möjlighet att planera min tid och det är guld värt när man har en stor familj och många bollar i luften.

 

Hur gör du för att utvecklas du i din yrkesroll?

Jag deltar i olika intressanta post-graduate kurser kontinuerligt både nationellt och internationellt. Deltar i olika konferenser och kongresser årligen.

 

Vad älskar du mest med det du gör?

Att jobba med människor samt att kunna göra stor skillnad för många personer som lider av smärtor och ibland redan har gett upp.

 

Har du någon hobby / bisyssla?

Långa promenader i skogen eller vid havet med familjen och hunden är det bästa jag vet för att ladda batterierna. Matlagning är min passion och ett sätt att meditera för mig också.

 

Varför skall man studera till osteopat?

Om man vill bli specialist på människokroppens anatomi och fysiologi samt brinner för att jobba med människor, friskvård och hälsa då ska man studera till osteopat!