Välkommen på Öppet hus!

Vad gör en osteopat? Hur lång är utbildningen? Vilka ämnen läser man? Hur arbetar en osteopat efteråt? Den 8 februari kl 17.30-19.00 har vi öppet hus på Osteopathögskolan och då får du svar på alla dina frågor.

Skandinaviska Osteopathögskolan har utbildat osteopater sedan 1996 och är Sveriges enda utbildning inom manuell medicin som ger både en yrkesexamen och en akademisk examen. Den 8 februari får du träffa studenter och lärare som gärna berättar om utbildningen och hur en osteopat arbetar. Som osteopat har du även möjlighet att arbeta utanför Sverige då yrket är väldigt stort internationellt och legitimerat i ett flertal länder.

Schema:

17:30 – Välkomnande och rundvandring

18:00 – Introduktion till Skandinaviska Osteopathögskolan och osteopatprogrammet

-Frågor om programmet

18:10 – Föreläsning med osteopat Camilla Ahlberg om hennes resa från sport och idrott till osteopati och kvinnohälsa.

18:30 -Demonstration av osteopatisk undersökning och behandling med Alexander ”Jalle” Stjernberg (Klinikhandledare).

Camilla Ahlberg

Camilla Ahlberg började tänka på osteopati efter en skada under sin satsning på fotboll. Efter examen flyttade hon till  Norge för att arbeta på en multidisciplinär klinik. Hon är nu tillbaka i Sverige och arbetar som lärare på SKOHS och driver klinik i Sävedalen. Hon har ett stort intresse i idrottsmedicin och kvinnohälsa.

Camilla kommer att föreläsa om sin karriär och hur osteopati kan hjälpa vid graviditetsrelaterade besvär.

Alexander ”Jalle” Stjernberg

Alexander ”Jalle” Stjernberg arbetar på SKOHS som klinikhandledare och lärare i osteopatisk teknik. Han är bosatt i Göteborg och driver klinik i centrala Vasastan. Han är sedan tidigare vildmarksguide och kajakinstruktör och är ofta i naturen på olika äventyr. Hans stabila och lugna personlighet gör att han är en uppskattad klinikhandledare som alltid hjälper studenten till utveckling.

Han kommer att demonstrera hur studenterna på SKOHS arbetar med en patient vad gäller undersökning och behandling

Anmälan till öppet hus 8 februari

Det är viktigt att du anmäler dig så att vi kan säkra en plats åt dig samt förbereda material.

Välkommen!