Vi ser fram emot att bjuda in till våra frukostseminarier under vårterminen. Du får möjlighet att lyssna, diskutera och filosofera över olika ämnen samtidigt som du dricker ditt morgonkaffe/te och intar en fralla. Breakfast Club riktar sig till alla som är intresserade av manuell medicin, osteopati, rörelse, smärta och funktion. Kaffe och fralla serveras från 7.45. Föreläsningen startar 8.15 och evenemanget avslutas 9.00. Alla frukostseminarier är kostnadsfria.

14 januari – ”Myter och sanning med ländryggssmärta?”
Föreläsare: Erik Gry, osteopat och föreläsare.
Nästan alla drabbas av ländryggssmärta någon gång under livet. Erik kommer att diskutera detta komplexa men otroligt vanliga besvär som många patienter besöker osteopater och andra terapeuter för. Han kommer att lyfta några myter kring smärta i ländryggen och hur osteopati kan vara en del av behandlingen.

18 februari – ”Endometriosis: an osteopathic approach”
Föreläsare: Lucie Donzel Gargand
, osteopat och föreläsare
Endometrios är en vanlig sjukdom som är ganska okänd bland allmänheten. Kvinnor som drabbas av endometrios kan ibland få vänta länge innan de får en diagnos och en förklaring till sina problem. Lucies erfarenhet och kunskap kommer att belysa detta, ofta missförstådda, tillstånd ur en osteopatisk synvinkel. OBS, föreläsningen sker på engelska.

31 mars – ”A neck pain story”
Föreläsare: Daniel Heed
, osteopat och rektor för Skandinaviska Osteopathögskolan
Daniel kommer att berätta om hur man kan förhålla sig som osteopat till patienter med nacksmärta. Genom att belysa ett specifikt patientfall resonerar vi oss fram.

April – håll utkik för datum och tema!

13 maj – Tema släpps snart. Håll utkik här!
Föreläsare: Gudrun Göransson, osteopat och föreläsare

9 juni – ”More than a feeling: the role of touch in manual therapy”
Föreläsare: Hazel Mansfield
, osteopat och föreläsare
Hazel föreläser om nyckelaspekter kring beröring. En förståelse kring detta spännande ämne kan avslöja mycket om vad vi gör som osteopater och manuella terapeuter, och hur detta möjligtvis kan skapa en kraftfull effekt hos våra patienter. OBS, föreläsningen sker på engelska.

Vi ser fram emot att välkomna osteopater, personliga tränare, massageterapeuter, yogainstruktörer och givetvis alla andra som kan vara intresserade av ämnet för dagen. Antalet platser är begränsade. Boka din plats så snart som möjligt så att du inte missar något spännande ämne. Skicka ett mail till intresse@osteopathogskolan.se och säkra din plats redan idag!