Vad är din roll på skolan?

Min roll på SKOS är:

Jag är en del i teamet för anatomi. Just nu muskelanatomi. Jag är också involverad som lärare i grundläggande osteopatiska tekniker.

Varför har du intresserat dig för det ämne du undervisar i?

Anatomi är ett roligt och intressant ämne som inspirerar min nyfikenhet! Desto djupare jag lär mig anatomi, desto bättre verktyg har jag att försöka förstå mig på mina patienter och deras besvär som jag träffar dagligen på kliniken.

Vad är viktigast i din roll som lärare?

Jag brinner för att lära ut och inspirera andra. Genom min undervisning vill jag skapa nya relationer som ger möjligheter till massa ny kunskap. Det är en ynnest att få se studenter växa för varje tillfälle vi ses och rollen som lärare ger mig förutsättningar att befästa mina kunskaper.

Hur gör du för att utvecklas i din yrkesroll?

Detta är ett yrke jag känner att jag kan utvecklas inom, hela livet.

Bästa sättet för mig att utvecklas är att undervisa. Det är en rolig utmaning att kunna förmedla kunskap vidare på ett tryggt och inspirerande sätt.

Jag försöker även hålla mig uppdaterad genom att gå flera olika kurser under året. Gärna tillsammans med andra professioner och olika typer av terapeuter, där man får möjlighet att dela kunskap med varandra.

Vad älskar du mest med det du gör?

Det jag älskar mest med mitt jobb, både i det kliniska arbetet och i lärarrollen är mötet med människan ! Om det är mötet med en patient på kliniken eller en student i klassrummet så ger det mig så otroligt mycket energi, inspiration och glädje.

Varför utbildade du dig till osteopat?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för att hjälpa människor. Det är en lyx i vardagen att få träffa patienter, ta del av det som gör ont, det som tynger ner, men också få möjligheten att dela framsteg och glädje.

Berätta om din karriärväg:

Jag har varit färdig utbildad osteopat sen 2012. Efter examen arbetade jag som osteopat i Stavanger, Norge, i 6 år, där jag fick möjlighet att vara tillsammans i ett team med många andra otroligt duktiga terapeuter. Jag tycker verkligen att samarbete mellan flera discipliner är viktigt!

Sedan 2019 arbetar jag på Idrottsskadekliniken i Sävedalen. Förutom SKOHS och klinikarbetet är jag lärare på massageskolan Axelsons Institutet i Göteborg sedan 2019. Där jag undervisar i anatomi och idrottsmedicin och grundmedicin.

Min hobby/ bisyssla

Förutom livet som småbarnsförälder älskar jag att träna, vara ute i skog och natur. Frisk luft förlänger livet 🙂

Varför ska man studera till osteopat?

Osteopat ör det bästa yrket man kan utbilda sig till om man vill jobba med människor, hälsa och helhet. Osteopater ser på kroppen med helhetsperspektiv, vilket gör att varje patient är unik. Om man är ödmjuk och nyfiken på människan, är detta det roligaste detektivarbetet!