Erik Gry, vem är du?

– Jag skulle beskriva mig själv som en positiv och energifull person som gillar att ha många järn i elden. Jag gillar utmaningar och tycker att det är viktigt att alla i teamet och på arbetsplatsen mår bra. Personligen gillar jag racketsport och friluftsliv och vandrar gärna i de svenska fjällen under hösten.

Vad kommer du att fokusera på i din nya tjänst?

– Jag vill fortsätta driva den process som skolan startat, vad gäller studiestöd till våra studenter. Det är en fråga om både status för utbildningen men också en bärande del i att fortsätta erbjuda en fantastisk utbildning för alla som vill bli osteopater. Sen ser jag fram emot at stärka högskolans varumärke ytterligare. Det är ett område som jag upplever att vi har stora möjligheter att växa på. Både internt som externt. Vi har en fantastisk utbildning med ett program som ligger i klass med de bästa i Europa. Vi behöver bli bättre på att kommunicera det.

Vilka är dina visioner för högskolan?

– En högskola som erbjuder utbildning i framkant på högsta möjliga nivå, såväl akademiskt som praktiskt, med nöjda och skickliga osteopatstudenter. Att upprätta samarbeten med institutioner, synas mycket mer i media och att erbjuda forskningssamarbeten. Jag hoppas att skolan har ännu mer kontakt med arbetslivet för att kunna utbilda till ett spännande och varierat arbetsliv som osteopat. Utöver det så vill jag arbeta för en inkluderande och trygg miljö för utbildning och där alla kan växa och må bra.

Du är just nu ordförande i Svenska Osteopatförbundet nu. Hur går det ihop?

– Jag kommer att behöva lämna över klubban till en annan kompetent ledare och ställer därmed inte upp för omval i det kommande årsmötet. Ordförandeskapet har varit mig mycket varmt om hjärtat och jag brinner verkligen för att förbättra och stärka den position vi osteopater har i Sverige. Beslutet att byta tjänst har inte varit helt okomplicerat men jag är trygg i att den kommande styrelsen har kompetens och energi till att vara en betydande part i att föra osteopatin framåt.

Erik Gry tillträder den 1 april.