Möt Daniel Heed, tidigare rektor och nuvarande huvudlärare i anatomi på Skandinaviska Osteopathögskolan. 

 

Varför anatomi? Och vad är viktigast i din roll som lärare? 

Morfologi har varit ett kärt ämne då jag redan som liten tog en lutare på kökssoffan och funderade på världens och tingens relation till varandra. Angående min roll som lärare så tycker jag om att entusiasmera och inspirera till nyfikenhet. Genom att vara nyfiken går inlärningen av sig själv. Jag är allergisk mot trött katerundervisning.

Berätta om din karriär:

Jag har hållit på med manuell terapi i olika former sedan 1999. En rättsmedicinare jag hade till lärare på den tiden inspirerade mig till att studera mer, däribland anatomi. Därefter fortsatte jag läsa, lära mig mer och själv göra studier bland annat på Keele University i England. Där hade jag tillgång till många humanpreparat som jag kunde undersöka. Jag gjorde studier om bland annat plantarfascian, radiialisnerven, sacroiliaca-leden, käkleden med mera. Mycket respektingivande och lärorikt.

Hur utvecklas du i din yrkesroll?

Vara nyfiken. Lyssna. Diskutera med kollegor. Läser och lär mig nya saker. Jag är också mycket förtjust i möten med andra människor!

Varför skall man studera till osteopat? 

Är du intresserad av manuell terapi så är detta i särklass en av de bästa utbildningarna i ämnet i hela Europa. Jag har många kollegor och kontakt med många andra skolor runt i världen och måste säga att vi håller mycket hög kvalitet. Bra lärare, bra sammanhållning, bra program,… och det är ROLIGT!

 

Nyfiken på osteopatprogrammet? Här hittar du mer information